Elin, trollet från de gotländska skogarna. //Theodor

Hej allihopa, ni känner inte mig, jag känner inte er men inte sjutton gör det mig besvärad... vad som besvärar mig är den svarta kalkon liknande fågelfan som bestämt sig för att göra sak i titeln "skriet från vildmarken" mellan klockan 05.00 - 06.30 just utanför mitt fönster, inte slutar han heller förän jag springer ut i kalsonger och toffel i handen och jagar iväg den... vilket skrämde slag på min roomie en morgon då hon trodde jag var arg för att hon hade skypat och trodde att hon väckt mig...
Nåväl, det får ju mig att tänka på Elin, trollet från de gotländska skogarna. Ja just det, hon den där som pratar hela tiden och kramas och säger motiverande saker medan hon studsar fram med boxningshandskar i högsta hugget och ett leende på läpparna som får Jokern i Batman att fundera på att byta image.
Jo Elin är ju våran lilla kanelbulle som skänker oss en bit fika då och då medan hon tar hand om allt som man bara inte orkar med mellan grymma busstider och skrikande kalkoner. Jo.. Elin bor ju i staden, där finns det inga kalkoner...
Mitt första intryck av Elin, var Keno... lett å vinne..
Men under den där skumma dialekten av svenska öbor som lever en glad tjej som trollar fram alla möjliga olika lösningar på problem som inte ens hunnit blossa upp vilket är helt fantastiskt för en kalkonjagande snubbe som mig.
Så för att fatta henne kort så måste jag säga, Bra Jobbat Elin, du tar för dig av livet och får mig att vilja sno en skiva själv.
Så Tjoflöjt, snart bär det av till vackra stränder, hajar och förmodligen en krokodil som siktat in sig på mig, men ack, utan dig hade det inte varit möjligt, så tack och vi ses snart lilla Trollefie al'a lett å vinne
// Theodor, kalkonjagaren!

Madde! Maria-kexet från Småland // ELIN

Denna fotokåta, Instagram tjej kan man inte annat än att älska. Även hon en typisk svensk., snygg, blond och smal tjej.……………….. (Hatar dem.. )………

Maria kex var det ja, Nyttigt?? NEJ inte en chans! Man ser klara tecken på att hon inte fattat innebörden av TOMA KALORIER, men det har jag dock full förståelse för me tanke på att vår nutrition lärare Ted pratar o allt annat än nutrition på lektionerna. Så tills han tar tag i det här kommer Madde Mariakexet Lind fortsätta äta Marie kex till frukost lunch middag. Helt OK!

En annan lite små rolig sak är att alla är super taggade på å resa runt i Australien, (landet vi faktiskt är i) på lovet i dec-jan och upptäcka landet, men NEJ då ska Madde ta sitt pick och pack och mariakexen och dra till USA och träffa sin prins William som hon kärade ner sig i efter 4 liters goone på ngn förfest på unicentral. Jag önskar dem lycka till och hoppas det finns goone i USA! Och mariakex.
En annan rolig sak med Madde är att hon vill bli brunast! Men tydligen vill hon bli rödast också!? Man kan inte göra annat än att gratulera!
Och det ALLA väntat på, det var ett Jäääävla SPIKANDE på allting! Kan ngn bara ta hammaren ifrån henne och spika igen munnen på henne. SPIK SPIK SPIK.. !
Madde ta detta lite som en intervention. Vi finns här för dig.

Och det MADDE väntat på, Jag älskar dig och du är ta me fan BÄST! Grymt att gå i samma klass som du och vi har bara gått några veckor. Känns underbart! Du är KUL! Pusspåre <3

William och Madde satt på en brunn, P U S S mitt på mun.

See you later, Crocodiles.

http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0


femte veckan av plugget - Jerry

Då är vi redan inne på femte veckan av pluggandet, Och vi har redan fått lära oss mycket nytt. Som tex.att löpning på stranden är väldigt tufft, men kul!! Tänk att här kan man gå till stranden nästan vilken dag som helst på året, och kunna springa med bara shorts o linne(utan oxå om man vill) utan att frysa!! Underbart!! :-D speciellt för en som mig, som knappt ens i juni tar av sig långärmat och långbyxor, hemma i Sverige. 

 

Igår fick vi köra lite Fartlekar(heter desamma på engelska) på stranden, i slutet av dagen. Och måste säga att så hårt har jag inte pressat mig själv med löpning på väldigt länge. Och det är till stor del tackvare, våra duktiga löpar tjejer i klassen. !!

Sen kan jag berätta om att nu har jag äntligen vart på omalleys en söndag. Där har dom student kvällar på söndagar. Billig öl, roligt folk, och... KARAOKE!! ;-) nej, jag sjöng inte. Ville inte dämpa den goda stämningen som fanns där! :-) Och vilken rolig kväll det vart! Helt klart bästa kvällen och gå ut på här, och bästa stället!

Nu dags och gå hem från skolan, äta och duscha, och sen bänka sig framför tvn och kolla på OS.

Heippa!

VAD ÄR DET HÄR FÖR EN GRUPP EGENTLIGEN????!! // Maria :)

Som representant och kontaktperson för IBS – International Business School här på Sunshine Coast i Australien har jag nu haft privilegiet att ta emot tre stora grupper med studenter. I juni 2012 anlände en grupp som förändrade allt här på Sunny Coast..

 

En av dem främsta anledningarna med mitt jobb är att jag får chansen att ”lära känna” kommande studenter innan dem är på plats. Tack vare Facebook kan vi ”bli vänner” och jag kan kolla igenom deras bilder och snoka i deras liv, och det känns som att det är en del av mitt jobb, haha. Till skillnad från tidigare grupper som kommit hade jag ovanligt lite personlig kontakt med dem som anlände i juni. Det var svårt att få en bild över hur dem skulle vara som grupp och hur det skulle kännas att ha dem här på kusten. Dem verkade så olika, unga och oskyldiga..

 

Mitt första möte med dem som grupp var under ett välkomstmöte som vi på IBS ordnar för alla nya studenter. Under tidigare möten har det aldrig funnits ett slut på frågorna, nyfikenheten och förväntningar. Detta möte var helt annorlunda. Efter en halvtimma där alla åtminstone hade presenterat sig, så skildes dem åt, gick åt olika håll och bara försvann. Hur ska detta gå, tänkte jag.

 

På kvällen samma dag bjöd jag hem alla till mitt enkla hem i Mooloolaba. Jag trodde inte att någon skulle dyka upp. Jag menar, dem verkade liksom inte vara ett sånt gäng. Dem stannar säkert hemma och kollar på film, ensamma i deras egna rum. Jag kunde inte ha mer fel!! I samlad trupp kom dem till kvällen som blev vårt första gemensamma tillfälle med alkohol och dess konsekvenser.  Och jag lovar, detta var bara början!

 

Under kommande veckor träffade jag dem flesta i gruppen mer och mer. Och det var en slående utveckling. På noll tid. Vad hände? Kan det vara intaget av goon som påverkar? Nja, det känns som det är nåt annat. Efter lite fundering och reflektion har jag kommit fram till att det är en grupp med fantastiska personer, starka individer, sköna personligheter. Tjejer och killar med rätt inställning till livet och som helt enkelt råkar vara på samma ställe. Samtidigt dessutom. Oslagbart!

 

Efter drygt ett och ett halvt år här på Sunshine Coast har jag nu endast fyra månader kvar. Det är med glädje som jag kommer dela dessa fyra månader tillsammans med människorna i den här gruppen. Jag är riktigt glad för att just NI kommit hit och jag ser fram emot många roliga, galna och ocensurerade kvällar tillsammans ;)